søndag 31. juli 2011

Backpacking med barn - Bilder fra Madeira

Utsikten fra botanisk hage på toppen av kabelbanen i Funchal, Madeira


I feriene før vi fikk barn pleide vi å dra rundt på måfå med Lonely Planet i ryggsekkene våre, og som regel var det ikke noe problem å få overnattingsplass innendørs, men ved et par anledninger har vi måttet overnatte på en strand når vi har kommet sent til plasser der alle hotellene har vært fulle. Det har ikke alltid føltes spesielt trygt å sove utendørs, og for å unngå å havne i slike situasjoner når vi denne gangen hadde med oss barn, har vi før denne ferien planlagt veldig mye på forhånd.Det er utrolig hvor mye lettere det er å planlegge reiser nå som praktisk talt alt kan bestilles via internett, så det meste av billetter og overnatting ble booket før avreise, og så var det bare å pakke (og veie) ryggsekkene våre og sette nesene mot Gardermoen!Før vi reiste på ferien var vi veldig spente på hvordan det ville være å reise rundt omkring med barn på slep, og gang på gang under reisen har vi konkludert med at det ikke har vært noe problem i det hele tatt! Ungene synes det har vært kjempespennende å reise rundt og se forskjellige steder, de har badet og lekt og spist is og rett og slett storkost seg hele tiden. 


Det skumleste vi har opplevd på reisen har vært taxi-turer der vi har sust avgårde på motorveier med to-punktsseler rundt magen. Dette føles litt rart når vi i bilen vår hjemme sikrer Gulljenta på snart 4 i bakovervendt sete fordi vi vet at det er det sikreste.

Det mest nervepirrende vi har opplevd var da vi rett før vi skulle gå ombord i flyet på Gatwick oppdaget at Gulljenta sin ryggsekk (som inneholdt de tre viktigste favorittdukkene) var borte. Jeg spurtet tilbake til avgangshallen, hvor jeg regnet med at hun hadde satt fra seg sekken, mens jeg så for meg at sikkerhetspolitiet nå hadde rullet fram en fjernstyrt robot som skulle sjekke innholdet i den forlatte ryggsekken, eller kanskje sprenge den i stykker. Da jeg kom frem var det verken noen sekk, eller robot der, så da spurtet jeg videre og fant etter en stund sekken hos sikkerhetsavdelingen (den inneholdt fremdeles favorittdukkene, og den var altså ikke sprengt i filler). Da jeg løp tilbake til gaten innbilte jeg meg at jeg snart ville bli ropt opp på høyttaleranlegget. Gatwick er en laaang flyplass, så jeg var ganske sliten da jeg kom tilbake til gaten, hvor det var rett før de siste passasjerene skulle gå ombord i flyet. Men gjett om det var en glad jente som møtte meg der!


Mesteparten av ferien har vi vært på Porto Santo (en portugisisk øy som ligger ved siden av Madeira), hvor vi leide en stor villa sammen med venner som har barn som er like gamle som Gullungene. Det var deilig å ha et hovedmål på reisen, hvor vi virkelig fant roen og ble godt kjent. 

Vi hadde med en del leker + kjøpte litt nye leker, og ungene klarte å aktivisere seg selv hele tiden da vi var i huset. Ellers så var vi veldig mye på den fantastiske stranda som lå rett nedenfor huset. Barn + vann + sand er alltid en veldig bra kombinasjon!


Før og etter Porto Santo var vi på Madeira, og vi har bestemt oss for at hit skal vi tilbake! Øya er veldig grønn og frodig og været der er som en god norsk sommer (ikke alt for varmt som det ofte er ved Middelhavet). Det er ikke badestrender her, men alle hoteller har svømmebassenger, og hvis man er interessert i å bevege litt på seg, så skal det være mange spennende stier og veier man kan utforske (vi rakk aldri å prøve det). Og har man den minste interesse for botanikk, er Madeira midt i blinken!


Bildene jeg legger ved er fra Botanisk hage som ligger på en ås ovenfor Funchal, som er den største byen på Madeira. 

Når ungene ikke badet eller lekte, var de på firfislejakt

I tillegg til Madeira og Porto Santo var vi noen dager i London + en dag i Brighton. Dette var akkurat passe antall steder å besøke, vi fikk sett veldig mange steder, men var lenge nok på hvert sted til at ferien ikke føltes stressende. Vi var borte i nesten 3 uker, men kunne gjerne vært enda lengre borte. Denne ferien var så vellykket at vi for lengst har konkludert med at backpacking med barn er en reiseform vi kommer til å prøve igjen senere!!

Her er et annet blogginnlegg hvor jeg har skrevet om backpacking med barn.

Håper du også har en fin sommer!!

- Hilsen Ann Kristin - 


1 kommentar:

  1. Det høres jo helt fantastisk ut! Har hatt lyst til å ta med oss go-gutten vår på backpacking og, kanskje vi skal gå for det til neste år!

    Fortsatt god sommer!

    Hilsen Kristin

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...