fredag 11. februar 2011

TV-benk

Det er så kjekt med møbler som henger på veggen når man skal rengjøre huset, og TV-bordet vårt var en skikkelig støvsamler. Det ble bestemt av TV'en skulle opp på veggen, og at et stort skap skulle bygges, og dette ble gjort!

Halvveis til nytt TV-bord:
tre IKEA-kjøkkenskap ble anskaffet og hengt opp på veggen

Deretter ble en eikeplate tilpasset skapene, og voilà: en praktisk TV-benk med plass til PS3, PC koplet til TVen, dvd'er og papirer, og heldigvis til mesteparten av ledningene som hører til.

Hjemmelaget TV-benk
Fruen og herren i huset har en eviglang diskusjon gående om hvorvidt det er behov for ekstra høyttalere utover de som er innebygd i TVen, og foreløpig har herren i huset vunnet diskusjonen. Han mener at lyd trumfer estetikk, og har plassert en diger sub under benken til fruens store frustrasjon. Han synes også at vår TV er alt for liten, og at vi har stort behov for en TV på 60 tommer!?! Den diskusjonen er ikke over ennå...

14 kommentarer:

 1. Genialt :-) har lenge tenkt på hvordan jeg kunne lage ett tv bord, dette likte jeg. Kjekt når man skal vaske :-)

  SvarSlett
 2. Takk! Vi er veldig fornøyde med resultatet, og får ofte kommentarer på tv-bordet når vi har nye gjester på besøk:-)

  SvarSlett
 3. Dette er akkurat det jeg er på jakt etter! Kan jeg få spørre hvilke kjøkkenskap som ble brukt, målene osv? Takk for svar! :))

  SvarSlett
 4. Hyggelig når noen liker den:-)

  Benken består av 3 stk IKEA-skap (ca 90x40x40 cm) som er festet på veggen oppå en lekte som er skrudd inn i veggen. Husker ikke navnene på skapene, men de er av typen som er topphengslet. Oppå der har vi festet en benkeplate i eik, som er sagd til og pusset med sandpapir på endene.

  Hvis man er litt nevenyttig og har en del verktøy, så er det ikke noe hokus pokus å sette opp en slik en:-)

  Lykke til!!

  SvarSlett
 5. Hei,
  Angående større TV:
  Kjøp en "rammeløs", så ser den ikke stor ut!

  Ang subwoofer:
  Kjøp to, symmetri ser bedre ut!
  (Eventuelt kjøp eller bygg en som får plass under sofaen!).

  Her ser du 55" i min leilighet:
  https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/375823_10152154534010504_1478713686_n.jpg

  Det ser jo ikek stort ut, når du ikke har den stygge plastkanten som de fleste tvene har.
  Dette er en 55" samsung led i 8005 serien, den støtter også "dual view" på samsung nettbrett (om du feks vil se på tv i et annet rom).

  SvarSlett
 6. Hei Olav, og takk for tips:-)

  Mye har forandret seg siden jeg skrev dette innlegget. Gubben vant stor versus liten TV-diskusjonen, så nå henger det en splitter ny 60" Samsung på veggen, og jammen kom det ikke plutselig noen nye hvite høyttalere + sub som var veldig mye mer diskret.

  SvarSlett
 7. veldig fint!:) er benkeplaten også fra ikea eller hvor bestillte dere denne fra? Åpnes dørene oppover?

  SvarSlett
 8. Takk! Benkeplata hadde vi fra før, men IKEA har helt sikkert tilsvarende. Dørene går oppover.

  SvarSlett
 9. Hei! Genial tv-benk. Dette må prøves :)
  Et spm bare: er det ikke litt trælete at dørene går oppover når de er så lavt på veggen? Hadde det gått an å snudd dem på hodet slik at dørene går nedover? Hvordan føler du det ang ta ut/se inn i skapet etc?

  SvarSlett
 10. Hei Mina!
  Jeg har ikke tenkt noe over at det er upraktisk at dørene går den veien, dørene åpnes og lukkes flere ganger hver dag, og jeg synes de fungerer veldig bra. Men dersom jeg hadde hatt en dårlig rygg eller skranglete knær så hadde det vel kanskje vært litt upraktisk. Men det kan godt være at det er mulig å snu dørene opp ned.
  Dørene er litt tunge å åpne, så derfor har vi skrudd inn en liten metallskive på innsiden, slik at den stikker ut litt på nedersiden av dørene,og når vi drar i denne er dørene mye enklere å åpne.
  Det dummeste med skapet er kanskje at spesielt Playstation genererer mye varme, så når den er påslått må døra stå på gløtt. Vi har planer om å montere en vifte (sånn som finnes i PC'er) som kan suge varmen ut (det holdt ikke å lage hull på undersiden og på sidene av skapet), men foreløpig har det blitt med tanken.
  Lykke til:-)

  SvarSlett
 11. Hei :) Kjempefin løsning dere har laget! Denne har jeg lyst å prøve selv. Hvordan fungerer det med fjernkontrollene? Må dere ha dørene åpne for å kontrollere tv-boksen? Hilsen Ingvild :)

  SvarSlett
 12. Hei Ingvild!
  Det varierer litt. Fjernkontrollen til Playstation sender signaler igjennom døra når den er lukket, men den må stå på gløtt når vi bruker de andre fjernkontrollene.
  Hilsen Ann Kristin

  SvarSlett
 13. Hei! Hvordan gjorde dere det med ledningene bak tv-en? Måtte dere sage plass til kabelkanalen? Mvh Melina

  SvarSlett
 14. Vi sagde et hull i overkant for å få ut ledningene til kabelkanalen. Vi har lagt opp kontakter inne i skapet, så da er det ikke noen ledninger som går inn i skapet.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...