onsdag 23. februar 2011

Maksimalist versus Minimalist/Tilfredsstiller

Både mannen min og jeg er maksimalister.

Det vil si når det gjelder interiørstil, så liker vi best det minimalistiske, men når det gjelder hvordan vi pleier å ta avgjørelser på, så er vi maksimalister.

På et seminar jeg var på for en tid tilbake hørte jeg for første gang begrepene maksimalist og minimalist/tilfredsstiller brukt om hvordan mennesker typisk tar avgjørelser på. Begrepene kommer fra en teori som går ut på at en minimalist/tilfredsstiller har veldig lett for å ta en avgjørelse. Så lenge produktet tilfredsstiller minimalistens krav til produktet, så kan de lett skjære igjennom og ta en avgjørelse på stående fot.

Maksimalister, derimot, liker å fatte den optimale avgørelsen. Maksimalister ønsker alltid å være helt sikre, aller helst 110 % sikre, på at de velger det produktet som passer dem aller best, og alle potensielle produkter må sammenliknes nøye mot hverandre.

Det var kanskje enklere å være maksimalist tidligere da det ikke var spesielt mange produkter å velge mellom, men når en maksimalist kommer inn på Elkjøp i dag, kan det lett bli litt for mye!

Vinglepetter i Fjordland-reklamen kan vel regnes som en typisk maksimalist:-) Heldigvis er vi bare maksimalister når det gjelder dyre og store innkjøp, vi suser raskt igjennom Rema 1000 med handlekurven...

Litt teori for spesielt interesserte:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...