Oatmeal Cookies |
- 2 1/2 dl usaltet smør, romtemperert
- 2 1/2 dl brunt sukker
- 2 1/2 dl sukker
- 2 store egg, romtempererte
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 7 1/2 dl havregryn
- 2 1/2 dl hvetemel
- 1 1/4 dl hvetekli (jeg brukte havrekli)
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 3 dl tørket frukt og/eller nøtter (f.eks. rosiner, tørkede aprikoser delt i biter, hasselnøtter, ...)
Fremgangsmåte:
- Varm ovnen til 180 grader.
- Miks smør og begge typene sukker lyst og luftig (ca 3 minutter i elektrisk mikser). Bland inn eggene og deretter vaniljen.
- Bland det tørre sammen i en annen bolle, hell dette i smørblandingen, og bland raskt sammen på lav hastighet.
- Bland inn tørket frukt og/eller nøtter.
- Bruk en stor skje og fordel kakene utover brettet, ha god avstand mellom kakene da de flyter en del utover.
- Stek de gyldne (ca. 14 minutter)
Originaloppskriften: Classic Oatmeal Cookies - Martha Stewart Recipes
----------------------
Det er alltid koselig å få blomster, og spesielt nå om vinteren så er det ekstra hyggelig når mann og barn kommer med blomster til mor så vi kan pynte opp litt inne:
Ha en fin morsdag! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar