mandag 7. februar 2011

Ut med gammel peis og ovn

Det sto en diger oppmurt peis + en støpejernsovn midt på stuegulvet, og vi følte at dette tok enormt mye plass, så dette ville vi gjøre noe med.


Før: Gedigen peis og støpejernsovn tok veldig mye plass i stua
Etter å ha bestemt oss for ovn (Contura 590), så satte mureren i gang med å rive peisen, og det gikk ikke lang tid før han ringte og sa at pipen vår var defekt og måtte skiftes ut... Vi tenkte det var greit å få en litt mer objektiv vurdering av det hele, men dessverre var feieren helt enig, så dette ble et litt mer kostbart prosjekt enn planlagt.

Underveis i prosessen oppdaget vi at pipa var defekt
Siden vi ville sjekke om vi kunne få igjen noe på forsikringen (noe vi selvfølgelig ikke fikk), så ble pipen stående åpen en god stund i påvente av svar fra forsikringsselskapet. Dette førte til at hele stua var fullstendig nedsotet da ovnen omsider var på plass, men da vi fikk vasket ned stua ble vi til slutt ganske så fornøyde!

Contura 590
Når jeg ser bildet nå oppdager jeg at vi har glemt å bestille skuffen som skal være nederst, slik at vi får skjult røret til inn-luften til ovnen. Merkelig hvordan man ser seg blind på ting når det har vært sånn en stund.

Vi har oppdaget det at det alltid er sånn at når man får noe nytt og fint på plass, så ser man enda bedre hvor umoderne og kjedelig det som er i umiddelbar nærhet er, så etter at ovnen kom på plass måtte vi absolutt gjøre noe med de burgunderrøde stueveggene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...