lørdag 21. april 2012

Bagles - så lett som en plett!

Det skjer dessverre ikke så mye på denne bloggen for tiden, og heller ikke med oppussingsprosjektet vårt (som jo egentlig var grunnen til at jeg begynte å blogge). Det neste store husprosjektet er at hus, garasje og uthus skal males utvendig (men det blir kanskje ikke så spennende å skrive om det her).

Uansett, her kommer et lite mat-innlegg som viser litt av hva vi har gjort i dag (i tillegg til svømming, bursdagsgaveinnkjøp, utelek, jobbing, sykkeltur og besøk hos farmor):

Bagles med Philadelphia-ost, salat og røkelaks
Jeg fikk hjelp at 2 stk gullunger til å lage bagles i dag. Det vil si, barna var mest opptatt av å spise deig og mel(!), og deretter av å spise resultatet...

Rart at noen synes hvetemel smaker så godt?!?
Det tar litt lengre tid å lage bagles enn å lage rundstykker, men så er det jo så innmari godt, så innimellom er det verdt det!

Her er oppskriften jeg brukte:

Bagles (8 stk)
2 ts tørrgjær
1 ½ ss sukker
3 dl lunkent vann
450 g hvetemel
1 ½ ts salt

Ha sukker og gjær i halvparten av vannet, ikke rør, men la det stå i fem minutter. Rør deretter i blandingen, og rør resten av vannet inn.

Bland mel og salt i en stor bolle. Lag en grop i midten av melet og hell i halvparten av gjær- og sukkerblandingen.

Bland sammen fra midten, og hell gradvis i mer av gjær og sukkerblandingen etter behov.

Ha deigen over på en melet plate når den er godt blandet sammen, og elt den i ca 10 minutter, til deigen er glatt og elastisk. Prøv å jobbe inn så mye mel som mulig for å lage en fast og litt hard deig.

Fast og litt hard bagles-deig


Ha litt olje i en bolle, og legg deigen i bollen. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et lunt sted i 1 time (jeg pleier å sette bollen i stekeovnen på 40 grader), til deigen har doblet størrelsen.

Elt deigen sammen igjen, og la den hvile i 10 minutter.

Del deigen i 8 like store biter, og form hver del til en rund bolle.



Trykk forsiktig fingeren inn i midten av hver bolle og lag en ring av den, og strekk ringen så hullet blir passe stort (ca. 3 cm i diameter).

Legg ringene på et stekebrett, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i 10 minutter.

Kok opp vann i en vid kjele og skru ned varmen så det såvidt koker. Ha ringene i vannet, ikke ha i så mange at de blir liggende over hverandre.

Kok ringene først på den ene siden i 1 1/2 minutt, snu de og kok de deretter like lenge på den andre siden.

Bagles skal kokes før de stekes
Ta ringene ut av vannet og legg de tilbake på stekeplata. Nå kan du eventuelt drysse på strø (for eksempel karve, grovt salt, valmuefrø eller sesamfrø).

Stek de i 20 minutter ved 220 grader, til de er lyst gyllenbrune.

Avkjøl på rist.

Smør på for eksempel kremet smøreost, salat og røkelaks og nyt!!

Omsider, ferdige bagles klare til å bli fortært
Etter at baglesene var fortært var det på tide å lage Tiramisu som jeg skal ha med i pappa sin bursdag i morgen. Snadder...!

Ha en fortsatt fin helg!

- Hilsen Ann Kristin -


4 kommentarer:

  1. det så ut som et spennende oppdrag...
    jeg må nok prøve en dag jeg har god tid!
    hvor lang tid beregnet du på dette?:)

    så hvertfall kjempegode ut!
    klem ellemell

    SvarSlett
  2. Der var du, ja! Takk for oppskrift, får se om vi kan våge oss på den en dag:)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for oppskrift :-D
    Dette skal definitivt prøves en dag!!!

    Klem Karianne

    SvarSlett
  4. Jeg tipper jeg brukte et par timer fra start til slutt, men det var inkludert en tur til Plantasjen da deigen skulle heve så lenge...

    Og så lagde jeg dobbel porsjon, så de vi ikke spiste ligger klare i fryseren:-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...