fredag 24. juni 2011

Utilsiktet abstrakt kunstverk

I går fikk vi oss et nytt kunstverk i stua. Kunstverket er i en ganske mørk blåfarge med litt grønt i, og består av et stort blått/grønt område med blå flekker rundt. Det kan kanskje med litt godvilje minne litt om en stor bølge som slår mot svaberg så det spruter store dråper med sjøvann opp i lufta. Det er ca 30 x 20 cm stort, og med den plasseringen det har fått har det blitt et stort blikkfang!

Utilsiktet abstrakt kunst
Med litt mye godvilje kunne man kanskje sagt at kunstverket er vakkert. Men - ja det er et ganske stort Men her - kunstverket er ekstremt permanent, det er ikke mulig å flytte det til noen andre områder av huset, og akkurat nå er det plassert på et sted der vi definitivt ikke hadde planlagt å ha store blå bølger.

Kunstverket er nemlig på det LUTA FURUGULVET VÅRT!!!


Hvis noen har lyst på et liknende kunstverk, så skal jeg dele oppskriften med dere her:

1. Legg et stykke med mørkeblått silkepapir på et lyst tregulv (vi brukte et ark Gullgutten hadde laget i barnehagen, hvor han hadde pyntet et stykke silkepapir med en grønn papp-sommerfugl)

2. Legg klissvåte hageputer rett oppå silkepapiret (vi tok våre inn under et skybrudd, men hvis det ikke regner hos deg kan du sikkert bruke vann fra krana også)

3. La dette stå og godgjøre seg over natta.

4. Fjern putene og silkepapiret, og voilá: Du har fått et kunstverk på gulvet som ingen har maken til!!!

"Sjøsprut"

Det er mulig vi er litt sære, men nå har det seg sånn at vi har bestemt oss for at vi ikke har lyst på kunstverket allikevel, men det viste seg å være en smule vanskelig å fjerne. Vi har forsøkt å vaske og skrubbe, men det ble ikke en anelse lysere engang. Neste trinn blir å finne frem pussemaskinen, jeg er spent på hvor langt ned i treverket fargen har trekt. I verste fall må vi skifte ut et par planker (hell i uhell: kunstverket var akkurat i enden på gulvet, så det skal være mulig å fjerne plankene uten for mye problem).

Ha du mye kunst i huset ditt?

Ha en fargerik dag!

- Hilsen Ann Kristin -


2 kommentarer:

 1. Så ergelig.

  Det er fattig trøst for dere, men i gangen har vi noen permanente flekker som sitter dypt. Drypp fra en gjennomvåt regnjakke har satt en stor synlig skolde. Og så satte mannen min fra seg vintersko med metallbrodder fra seg rett på tregulvet, noen få cm fra den matta jeg hadde lagt fram nettopp til det formålet. Det våte metallet har satt sorte flekker.

  Håper dere finner en grei løsning.

  SvarSlett
 2. Takk for sympatien!

  Det er ergerlig med sånne skader, men man må vel regne med litt svin når man har et brukshus.

  Har ennå ikke prøvd å pusse det ned, spent på om det går.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...