mandag 23. mai 2011

Jeg vant en Giveaway! Og om engelsk og sånn

Da jeg begynte å skrive bloggen min, hadde jeg knapt lest en eneste blogg tidligere, og jeg oppdaget at det var en del ting jeg måtte lære meg, og en del nye ord jeg også måtte forstå.

Giveaway var en sånn greie. Giveaway er et ord jeg sjelden - eller sannsynligvis aldri - har brukt tidligere, men det tok jo ikke lang tid før jeg forsto hva man skulle gjøre for å være med i trekningen av alskens rariteter og duppedingser.

Nå har jeg vært så heldig at jeg har vunnet en giveaway hos Trilltrall og dilldall:
To kokeshidukker + matchende servietter.
Kokeshidukker er forøvrig også et nytt ord til vokabularet mitt,
et litt vanskelig ord, men dukkene ser veldig søte ut!!

Tusen takk, jeg gleder meg til gaven dukker opp i postkassa!!


Da jeg var student skrev jeg en hovedfagsoppgave, og siden jeg er veldig glad i norsk, så brukte jeg den norske oversettelsen av alle de teknologiske ordene, selv om de engelske ordene definitivt er de som brukes mest. Jeg gjorde det litt på trass, men jeg er ikke sikker på om jeg fikk så masse ekstra cred (uffda, engelske ord sniker seg stadig inn) for det.

Som blogger frister det å gjøre det samme. Jeg sjekket Kunnskapsforlagets engelsk-norske blå ordbok nå, og der står det at giveaway betyr avsløring eller reklamepakke. Det spørs om noen forstår hva jeg skriver om hvis jeg skal lodde bort en avsløring, og det er vel ikke akkurat reklamepakker som deles ut heller. 

Jeg forsøkte google sin oversetter, og den oversatte det engelske ordet giveaway med det norske ordet giveaway...

Gi-bort-greie synes jeg blir litt diffust. 

Jeg ser noen bruker ordet blogg-gave, mon tro om det funker?

Eller finnes det et annet fint ord jeg kan bruke? 

For en stund siden var vi på Peppes, og de er jo kjent for å ha mange rare saker hengende på veggene. Rett over bordet vårt hang et skateboard, og det varmet hjertet mitt litt da 3-åringen min sa: "Mamma, se der er et rullebrett!". Så gjenstår det å se om vennene hennes forstår hva hun sier når hun snakker om rullebrett...

Hvordan bloggen min fikk tittelen House Number 9 er en helt annen historie...


Ha en fin Monday!

- Hilsen Ann Kristin -


3 kommentarer:

 1. Jeg synes også giveaway-ordet klinger rart,og jeg har prøvd å holde meg til gi-bort. Men det høres også litt rart ut. Blogglotteri funker bedre.

  SvarSlett
 2. Det er så sant, så sant..
  Men nå ble jeg veldig nysgjerrig på hvorfor bloggen heter house number 9??? Hihi..

  SvarSlett
 3. Pia: Da har jeg herved utvidet mitt vokabular med ordet blogglotteri!

  Minimenina: He-he, historien om blogg-navnet mitt er nok dessverre ikke så spennende, men kanskje jeg får skrive litt om det en gang også. Stay tuned:-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...