tirsdag 10. mai 2011

Slår et slag for saftsentrifuge

Jeg er ikke særlig glad i frukt. Dessverre. Sånn har jeg alltid vært, og selv om jeg skulle ønske at jeg syntes et duggfriskt eple er kjempedigg, så synes jeg altså ikke det. Og sånn er det med den saken!

Dermed er jeg heller ikke så god på det der med 5 om dagen, og derfor er jeg veldig glad jeg ikke bor i Danmark, der må man nemlig spise 6 om dagen...

Jeg er mer glad i et glass duggfrisk, nypresset juice enn et duggfriskt eple
For en god stund siden kjøpte jeg en saftsentrifuge. Det er noen ulemper med en slik maskin, som gjør at mange slike står og støver ned på norske kjøkken, derfor var jeg veldig spent på hvordan den ville fungere:

De er digre. Tidligere sto den på kjøkkenbenken og tok opp masse plass, men i det nye kjøkkenet har vi laget et praktisk kjøkkenelektronikk-duppedingsskap hvor alt som tidligere sto på benken er plassert. Dermed er det ikke noe problem at den er stor.

Lite juice og mye avfall. Mange saftsentrifuger lager mer avfall enn juice, men jeg synes den vi har kjøpt lager overaskende lite avfall. Dermed blir den forholdsvis økonomisk i bruk.

Oppvask. Vi putter alltid en spesialpose for matavfall i fruktkjøtt-beholderen, dermed slipper vi å vaske opp den. Jeg vasker alltid resten av maskinen før jeg drikker juicen, siden det er mye lettere å vaske den når skitten ikke har tørket inn. Oppvasken tar dermed bare et par minutters tid, noe som jeg synes er akseptabelt.

Dyrt. Jeg kjøpte sentrifugen på knalltilbud, og dermed var den ikke noe dyr. Frukt er dyrt i Norge, men det hender ofte at noen frukter kommer på tilbud, og da kjøper jeg massevis og lagrer på kjølerommet. Og dessuten så har vi masse epletrær i hagen!

Tungvint. Jeg har kjøpt en type som man kan putte hel frukt i, så lenge den bare er vasket. Appelsiner må skrelles siden skallet smaker grusomt i juice, ellers så kan man bare vaske og stappe oppi nesten alle mulige slags frukter og grønnsaker. Ganske lettvint!

To epler + to appelsiner + to gulrøtter
= to slike glass
Alle ulempene er alt i alt ikke så store ulemper allikevel, og vi bruker maskinen vår masse!

Det fulgte med en dvd der en ekstremt skravlete og juice-glad mann viser sine favorittoppskrifter, og mange av disse er kjempegode (bare ikke bruk for masse ingefær!)

Philips saftsentrifuge.
Det letter rengjøring når jeg putter en matavfallspose i fruktkjøttbeholderen
Det å lage juice av en frukt fjerner nok en god del av det som er sunt i frukten, men jeg innbiller meg at en god del vitaminer ender opp i juicen allikevel.

Men det beste med juicen er at den er skikkelig god!!!

Ha en sunn og god kveld!

- Hilsen Ann Kristin -


2 kommentarer:

 1. Ja, nå har du solgt en til meg hvertfall:))
  Jeg fikk skikkelig lyst på en sånn som du har. Jeg har alltid hatt lyst på en, for jeg er ikke særlig glad i frukt selv. Smaken er god, men ja... Frukt er dyrt, og hvis man skal følge anbefalingene blir det 20 enheter hver dag for vår familie. Dvs driiiit dyrt. Smart med et sånt skap også:)
  God natt,
  Klem

  SvarSlett
 2. Kanskje jeg bude fått provisjon hvis antallet solgte saftsentrifuge øker;-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...