Pizza Margerita Dumt jeg ikke kan blogge duft; basilikum, mozzarella, parmesan, olivenolje og tomat lukter godt! |
Mens Gullgutten var i bursdag i ettermiddag, har vi andre kost oss med det som er min absoulutte favorittpizza: Pizza Margherita. Hvis du vil prøve deg på en ekte italiensk pizza, så er oppskriften her:
Pizzadeig (2 porsjonspizzaer), lag vanlig gjærdeig av:
250 g hvetemel
1 ½ ts tørrgjær
1 klype salt
½ ts sukker
1 dl lunkent vann
Fyll
1 boks skinnfrie tomater
2 ferske tomater
Basilikumblader
150 g mozzarellaost
4 ss nyrevet parmesanost
4 ss olivenolje
Før første runde i stekeovnen |
Hell kraften av tomatene, skjær i tynne skiver, legg de på deigen og mos forsiktig med en gaffel.
Skjær eller riv mozzarellaen i tynne skiver og legg på pizzaen.
Skjær den friske tomaten i skiver og fordel mellom osteskivene.
Krydre med salt og pepper.
Stek pizzaen nederst i ovnen i 15 minutter på 225 grader.
Rett før pizzaen skal inn i ovnen for andre gang |
Ta ut pizzaen og ha på parmesanost og basilikumblader, drypp litt olivenolje på bladene og stek pizzaen i 5-10 minutter til midt i ovnen.
Bon appetit! |
Ha en fin fredagskveld! Vi er spent på hvordan kvelden vår blir, siden 6-åringen har en kompis på overnattingsbesøk. De har visst store planer for natta!
- Hilsen Ann Kristin -
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar