torsdag 10. mars 2011

2 dansker med tresko

På tirsdag kom det nye kjøkkenet!

Det ble levert av to dansker som ikke var særlig imponerte over føreforholdene på østlandske sideveier. De turte ikke å kjøre de siste hundre meterne til huset vårt, og siden jekketrallen deres bare sank ned i den dype snøen på veien, endte de med å få seg en skikkelig treningsøkt som innebar bæring av et tonn med kjøkken.

To dansker, iført tresko og med sneipen i kjeften, var litt av et syn der de skled på den glatte veien, bærende på tunge esker med kjøkken, og de gav veldig klart uttrykk for at dette definitivt ikke var en del av deres arbeidsbeskrivelse. Jeg er glad Mannen var hjemme, så han kunne hjelpe til med å bære, hvis ikke hadde de nok bare plassert et par paller med kjøkken i veikrysset bortenfor huset vårt.
Bilen er forvist til gårdsplassen, nå befinner det seg 1 tonn med flatpakket kjøkken i garasjen
Vi har bestilt et flatpakket kjøkken, og Mannen har insistert på at han skal skru sammen skrogene før montøren kommer på mandag, så han får nok ikke fritidsproblemer i helgen...

Mye tid har de siste dagene blitt brukt på å skru opp plater på vegger der det var nødvendig, flytte elektriske punkter (kjekt med en pensjonert elektriker-pappa), og i går ble veggene sparklet og furutaket vasket og klargjort for kvistlakking og maling, så nå går det slag i slag.

Det ser kaotisk ut, men nesten alt grunnarbeidet er nå ferdig.

Mannen har til og med fått plassert et nettverkspunkt  (den oransje boksen til høyre på bildet over), og planlegger en touch-skjerm over benken. Han sier det er til mine oppskrifter, men jeg tror nok han bare har ekstremt lyst på en ny duppedings han kan leke med...

I helgen må tak og vegger males. Vi har enda ikke bestemt oss for om vi skal velge en sprek farge over kjøkkenbenken eller om vi skal beholde Jotun sin Letthet som er der i dag. Mannen vil nok helst gå for det siste alternativet, mens jeg tror jeg har lyst til å gå for en kontrastfarge. Vi får ta en tur til fargehandleren for å kikke på fargekart og la oss inspirere.

På mandag kommer rørlegger for å flytte på vannrørene, og samtidig kommer kjøkkenmontøren! Jeg er spent!!
Nye sponplater har kommet på veggen, nå er veggen klar til maling

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...